Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on asiakkaan kokonaisvaltaisen toimintakyvyn edistäminen.

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jota voidaan käyttää myös lähestymistapana kaikessa fysioterapiassa. Tässä lähestymistavassa keskiössä on asiakkaan ja terapeutin välinen vuorovaikutus. Terapian tarkoituksena on tukea asiakasta oivaltamaan ajatusten, tunteiden, toiminnan ja kehon kokemusten jatkuva keskinäinen vaikutus toisiinsa.
Menetelminä ovat manuaalinen käsittely,terapeuttinen harjoittelu kuten hengitys-, rentoutumis- ja kehotietoisuusharjoitteet sekä vuorovaikutukselliset ja toiminnalliset harjoitukset. Lähestymistapa sopii hyvin esim. kipu-ja ja väsymysoireiden, ahdistus- ja masennusoireiden tukihoidoksi.

Voit varata ajan itse tai tulla lääkärin ohjaamana. Otan vastaan myös asiakkaita vakuutusyhtiön tai Kanta-Hämeen hyvinvointialueen palvelusetelisopimuksella.

Kiireisen elämäntavan ja uupumus oireiden tueksi on tarjolla myös fysioterapeutin palautumisen ohjaus vastaanotto. Näillä fysioterapia – käynneillä kartoitetaan eri elämänalueisiin, fyysiseen ja henkiseen kuormitukseen liittyviä stressitekijöitä, jotka vaikuttavat palautumiseen. Tutkimme yksilöllisiä keinoja voimavarojen lisäämiseen ja koetusta rasituksesta elpymiseen. Tutkimusten mukaan palautumisen kannalta suurin rasite ei useinkaan ole vain fyysinen kuormitus. Ongelmia palautumiseen voi tuoda henkinen stressi tai emotionaalinen kuormitus. Uupumisen taustalla voi olla myös traumaattinen kokemus.

Varaa aika

Maria Lehtonen

Maria Lehtonen

fysioterapeutti ja joogaopettaja

Terapiatyössäni kohtaan ihmiskehon, liikkeen ja liikkumisen häiriöitä, joihin pyrin löytämään sopivimman lähestymistavan ihmisen yksilöllisyys ja elämänvaihe huomioiden. Otan vastaan kaiken ikäisiä ihmisiä, jotka hakevat apua fyysisiin vaivoihin, kipuun, uupumukseen tai mielen hyvinvointiin. Saat tulla luokseni juuri sellaisena kuin olet.
Scroll to Top